Informatie

Persoonlijk en vooral onafhankelijk advies bij al uw verzekeringsvragen

Uw hypothecair krediet

Een van de belangrijkste keuzes die wij in ons leven moeten maken, is de aankoop of de bouw van een woning. Geen evidente stap, zo ook voor de financiering ervan.

De aanschaf, of de (ver)bouw(ing) van een woning is een dure investering en de juiste keuze is niet alleen bepalend voor de realisatie ervan, maar ook voor ons persoonlijk financieel comfort de daaropvolgende jaren.

De zoektocht naar een hypothecair krediet

De zoektocht naar de beste lening is er vaak één die de nodige tijd, geduld en energie vereist. Het is een proces van offertes opvragen & laten berekenen, tarieven verzamelen, kredietverstrekkers bezoeken, offertes & tarieven vergelijken, herbezoeken, opnieuw krediettarieven laten berekenen & vergelijken,... om nog maar te zwijgen over de eraan gekoppelde (en vaak verplicht om van het beste tarief te kunnen genieten) schuldsaldoverzekering en brandverzekering.

Desondanks is het vergelijken van leningen de beste methode om de beste lening en de beste rente te vinden. Maar hoe vergelijk je juist ?

Hoe vergelijk je hypothecaire kredieten ?

Het vergelijken van leningen van verschillende kredietverstrekkers is ontegensprekelijk de beste methode om de beste lening en het beste tarief te genieten. Hierbij geldt dat hoe meer gratis offertes we ter beschikking hebben, hoe meer leningen we kunnen vergelijken (*).

Veel mensen gaan echter nog steeds naar een bank voor het inwinnen van advies. Dat is zeker geen onterechte keuze, maar ze beperkt wel de kans op de beste lening of het beste tarief. Een bank verkoopt namelijk enkel haar eigen hypotheekleningen en niet die van een andere bank of verzekeringsmaatschappij.

Assurax biedt u alvast een gratis en nuttige tool die u helpt om in één keer bij verschillende kredietverstrekkers & verzekeringstussenpersonen gratis offertes kredieten te vergelijken. Deze berekent de verscheidene kredietformules die van toepassing & voordelig zijn voor u. Maak er dus gebruik van bij het vergelijken. Het kan u verscheidene duizenden euro's besparen !!!

(*) De wet op het consumentenkrediet verplicht kredietmakelaars en andere kredietverstrekkers om effectieve rentepercentage en leenvoorwaarden te overhandigen.