Online

Polis online afsluiten

Rechtsbijstand

Hopelijk raak je als automobilist nooit in een geschil verwikkeld. Als het dan toch zo ver is, kan je een beroep doen op de Rechtsbijstandsverzekering. Zij helpt je in de meeste conflictsituaties met raad en daad.

De Rechtsbijstandsverzekering Auto behartigt je belangen bij een geschil en bespaart je een hoop zorgen en kosten. Zij vult je Autoverzekering perfect aan.

De Rechtsbijstandsverzekering Auto voorziet een ruime waaier van waarborgen:

 • de strafrechtelijke verdediging: je wordt vervolgd voor een verkeersovertreding. Je gaat hiermee niet akkoord en je vecht deze beslissing aan... Jouw Rechtsbijstandsverzekering draagt de kosten van de advocaat die jouw belangen verdedigt.
 • het burgerlijk verhaal: Je voertuig wordt aangereden en je bent gewond... Jouw Rechtsbijstandsverzekering zorgt dat de aansprakelijke derde jou vergoedt.
 • de insolventie van derden: Een automobilist rijdt je aan en je botst tegen een ander voertuig. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte, is niet verzekerd en kan je schade niet betalen... Jouw Rechtsbijstandsverzekering vergoedt je schade.
 • geschillen met de verzekeringsmaatschappij die je wagen verzekert i.v.m. de interpretatie van jouw verzekeringscontract
 • geschillen met:
  • een professionele hersteller in België i.v.m. de herstelling van je voertuig een constructeur, invoerder, verdeler of professionele verkoper i.v.m. de aankoop van je wagen.
  • de burgerrechtelijke verdediging : neemt je verzekeraar burgerrechtelijke aansprakelijkheid je burgerlijke verdediging niet ten laste, dan kan je een beroep doen op je Rechtsbijstandsverzekering.
  • administratieve of gerechtelijke geschillen: Heb je problemen met de inschrijving, de verkeersbelasting of de technische controle van je voertuig, dan zorgt jouw Rechtsbijstandsverzekering voor administratieve bijstand in België.

   Bij geschillen in België i.v.m. een rijverbod, de intrekking, beperking of teruggave van het rijbewijs, zorgt jouw Rechtsbijstandsverzekering voor je verdediging.
  • het voorschieten van fondsen Het kan soms lang duren alvorens je wordt vergoed, met alle financiële gevolgen van dien.  Jouw Rechtsbijstands-verzekering schiet onder bepaalde voorwaarden het geld voor.